Skip to main content

Alopecia oplossingen

Als je te maken krijgt met alopecia, ga je op zoek naar informatie. Wat logisch is want je wilt weten waarom jouw haar uitvalt. Is het tijdelijk of blijvend? Komt het haar nog terug? Allemaal vragen waar je een antwoord op wilt. Er zijn verschillende websites waar je uit kunt vinden welke situatie past bij jou.

Heb je bijvoorbeeld last van alopecia areata, dan komt het haar bij de meeste weer terug. Maar dit is helaas niet voorspelbaar, het is afhankelijk van de vorm die je hebt. En bij de meeste andere vormen van alopecia is het sowieso aan de orde dat het haar niet meer terugkomt. Nu komt het aan op acceptatie en een keuze maken hoe je verder wilt. Het dragen van een haarwerk is dan een keuze die je kunt maken.

Jouw haar is onderdeel van je zelfbeeld en je kunt enorm onzeker worden als jouw uiterlijk veranderd. De vragende gezichten spreken boekdelen voor jou. “Zou ze een chemokuur hebben gehad? Of is hij nou zo jong al kaal geworden?” Ondanks dat het geen levensbedreigende ziekte is kan alopecia zeker heel vervelend zijn.

Aan deze onzekerheid kunnen we wat doen. Er zijn verschillende manieren om jouw zelfbeeld weer te laten kloppen. Als je dunner haar of kale plekken hebt gekregen of zelfs al je haar bent kwijtgeraakt, dan kun je ervoor kiezen om een haarwerk te gaan dragen. De keuzes tussen de verschillende soorten haarwerken zijn enorm groot en er zijn verschillende factoren die meespelen om een juiste keuze te kunnen maken. Juist ook het onvoorspelbare verloop van alopecia kan grote invloed hebben op de te maken keuze. Als je nog eigen haar hebt, wil je daar over het algemeen graag aan vasthouden en is het verleidelijk te kiezen voor gedeeltelijk op maat gemaakt haarwerk. Maar wat als je je haar heel snel uitvalt en het gekozen haarwerk niet meer de oplossing is?

Bij al deze vragen kan ik je helpen en adviseren. Het is wel goed om zelf alvast na te denken over wat je precies wilt. Echt haar? Synthetisch? Maatwerk of confectie? Voor alles is iets te zeggen, maar het moet bij jou passen. 

Wil jij mijn advies en hulp? Vraag dan nu een adviesgesprek aan. Het adviesgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Ik werk uiterst discreet en volledig volgens de gedragscode van ANKO. Vul het contactformulier in of bel met 0412-631262.